Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Kanapka z pesto i szynką

Kanapka z pesto i szynką

Kanapka z szynką może się wydawać mało oryginalna – wystarczy jednak mały trik, by zupełnie ją odmienić. Przepis na klasyczną kanapkę zyskuje zupełnie nowe życie dzięki dodatkowi zielonego, wyrazistego pesto z bazylii. Kanapka z pesto i szynką to pomysł na mega szybkie i proste śniadanie lub kolację, które pokochają także dzieci. Koniecznie wypróbuj. Smacznego!

5 min
Czas przygotowania
5 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,09/5
(z 22 ocen)
Kanapka z pesto i szynką
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Low glycemic index Low glycemic index
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

522 kcal Kalorie
27 g Białko
27 g Tłuszcze
42 g Węglowodany
1081 mg Sód
8 g Błonnik

Składniki
2
kromki chleba żytniego razowego
60 g
8
łyżeczek zielonego pesto
40 g
4
plastry szynki z kurczaka
40 g
0,5
sztuki sera mozzarella
60 g
1
sztuka pomidora
160 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

522 kcal Kalorie
27 g Białko
27 g Tłuszcze
42 g Węglowodany
1081 mg Sód
8 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Pieczywo smarujemy pesto (możemy je wcześniej stostować w tosterze, na patelni czy w piekarniku).

2

Nakładamy szynkę. Podajemy z pokrojonymi warzywami.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.