Kanapka z pesto i szynką
Kanapka z szynką może się wydawać mało oryginalna – wystarczy jednak mały trik, by zupełnie ją odmienić. Przepis na klasyczną kanapkę zyskuje zupełnie nowe życie dzięki dodatkowi zielonego, wyrazistego pesto z bazylii. Kanapka z pesto i szynką to pomysł na mega szybkie i proste śniadanie lub kolację, które pokochają także dzieci. Koniecznie wypróbuj. Smacznego!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
522
kcal
Kalorie
27
g
Białko
27
g
Tłuszcze
42
g
Węglowodany
1081
mg
Sód
8
g
Błonnik
Składniki
2
|
kromki chleba żytniego razowego
60 g
|
8
|
łyżeczek zielonego pesto
40 g
|
4
|
plastry szynki z kurczaka
40 g
|
0,5
|
sztuki sera mozzarella
60 g
|
1
|
sztuka pomidora
160 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
522
kcal
Kalorie
27
g
Białko
27
g
Tłuszcze
42
g
Węglowodany
1081
mg
Sód
8
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Pieczywo smarujemy pesto (możemy je wcześniej stostować w tosterze, na patelni czy w piekarniku).
2
Nakładamy szynkę. Podajemy z pokrojonymi warzywami.