Jogurt naturalny z domową granolą z gruszką i orzechami

5 min
Czas przygotowania
35 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Jogurt naturalny z domową granolą z gruszką i orzechami
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

417 kcal Kalorie
12 g Białko
15 g Tłuszcze
58 g Węglowodany
52 mg Sód
6 g Błonnik

Składniki
10
łyżek płatków owsianych
100 g
3
łyżeczki syropu klonowego
30 g
30 g
 orzechów włoskich
10
łyżek jogurtu naturalnego
200 g
1
sztuka gruszki
130 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

417 kcal Kalorie
12 g Białko
15 g Tłuszcze
58 g Węglowodany
52 mg Sód
6 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Domową granolę robimy z płatków owsianych, pokruszonych orzechów i syropu klonowego. Składniki mieszamy, rozkładamy na papierze do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20-30 minut, mieszając co jakiś czas.

2

Po upieczeniu studzimy i kruszymy.

3

Gruszkę myjemy i kroimy w kostkę.

4

Do miseczki nakładamy jogurt, granolę i pokrojoną gruszkę. Mieszamy.
Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?