Jogurt naturalny z domową granolą z gruszką i orzechami
Jogurt naturalny z domową granolą z gruszką i orzechami to prosty przepis dla tych, którzy lubią słodkie śniadania i kolacje. Wystarczy przygotować trzyskładnikową granolę — potem dodać jogurt, gruszkę i gotowe. Gwarantujemy, że ciepła, chrupiąca granola to niesamowite doznania smakowe. Spróbuj koniecznie, a już nigdy nie kupisz sklepowego musli!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
10
|
łyżek płatków owsianych
100 g
|
3
|
łyżeczki syropu klonowego
30 g
|
30 g
|
orzechów włoskich
|
0,5
|
opakowania jogurtu naturalnego
200 g
|
1
|
sztuka gruszki
130 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Domową granolę robimy z płatków owsianych, pokruszonych orzechów i syropu klonowego. Składniki mieszamy, rozkładamy na papierze do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 10-15 minut, mieszając co jakiś czas.
Po upieczeniu studzimy i kruszymy.
Gruszkę myjemy i kroimy w kostkę.
Do miseczki nakładamy jogurt, granolę i pokrojoną gruszkę. Mieszamy. Smacznego!