Jesienna sałatka z pieczonymi warzywami

Za oknem szaro i deszczowo? Nasza jesienna sałatka z pieczonymi warzywami na pewno poprawi Ci humor! Ta pełna witamin i jesiennych kolorów potrawa dostarczy Ci niezapomnianych doznań smakowych — i estetycznych. Spróbuj, a przekonasz się, że jesień może być najpyszniejszą porą roku.

10 min
Czas przygotowania
35 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
5,00/5
(z 1 ocen)
Jesienna sałatka z pieczonymi warzywami
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Low glycemic index Low glycemic index
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

589 kcal Kalorie
27 g Białko
23 g Tłuszcze
75 g Węglowodany
1277 mg Sód
15 g Błonnik

Składniki
400 g
 dyni
100 g
 kaszy jęczmiennej pęczak
2
sztuki marchewki
90 g
1
sztuka sera feta
200 g
3
sztuki buraki
300 g
2
łyżeczki oleju rzepakowego
10 g
1
łyżeczka rozmarynu
3 g
1
łyżeczka tymianku
3 g
1
łyżeczka papryki słodkiej
3 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

589 kcal Kalorie
27 g Białko
23 g Tłuszcze
75 g Węglowodany
1277 mg Sód
15 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni z termoobiegiem.

2

Marchewki kroimy słupki, ugotowane buraki w grube plasterki, dynię w kostkę. Warzywa kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

3

Olej łączymy z rozmarynem, tymiankiem, papryką, solą i pieprzem. Łączymy z warzywami.

4

Warzywa pieczemy 25 min, studzimy.

5

W międzyczasie gotujemy kaszę pęczak wg instrukcji na opakowaniu, studzimy.

6

Na talerzu układamy kaszę, warzywa i ser. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?