
Hiszpańskie tapas
Lubisz południowe klimaty? A może chcesz się poczuć jak na wakacjach all inclusive? Koniecznie wypróbuj nasz przepis na hiszpańskie tapas! Taki zestaw prostych przekąsek to idealny pomysł na imprezę albo coś „do przegryzienia” w trakcie wieczoru filmowego. Co w nim znajdziesz? Wyrazista szynka parmeńska tworzy tu pyszne trio z aromatycznym serem camembert oraz soczystymi pomidorkami. Do tego hiszpańskie oliwki, chrupiące bagietka, kolendra i gotowe. Czeka na Ciebie pyszna przekąska bogata w białko i przeciwutleniacze. Smacznego!

Kategorie


Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
513
kcal
Kalorie
29
g
Białko
28
g
Tłuszcze
38
g
Węglowodany
2162
mg
Sód
3
g
Błonnik
Składniki
Ilość | Składnik |
---|---|
6
|
plastrów szynki parmeńskiej
90 g
|
1
|
opakowanie sera camembert
120 g
|
35
|
sztuk oliwek czarnych
105 g
|
5
|
sztuk pomidorków koktajlowych
100 g
|
1
|
sztuka bagietki
110 g
|
1
|
garść kolendry świeżej
4 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
513
kcal
Kalorie
29
g
Białko
28
g
Tłuszcze
38
g
Węglowodany
2162
mg
Sód
3
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1
Ser kroimy na mniej kawałki, bagietkę na równe kromki. Kolendrę siekamy.
2
Na dużej desce układamy wszystkie składniki.