Hiszpańskie tapas

Hiszpańskie tapas

Lubisz południowe klimaty? A może chcesz się poczuć jak na wakacjach all inclusive? Koniecznie wypróbuj nasz przepis na hiszpańskie tapas! Taki zestaw prostych przekąsek to idealny pomysł na imprezę albo coś „do przegryzienia” w trakcie wieczoru filmowego. Co w nim znajdziesz? Wyrazista szynka parmeńska tworzy tu pyszne trio z aromatycznym serem camembert oraz soczystymi pomidorkami. Do tego hiszpańskie oliwki, chrupiące bagietka, kolendra i gotowe. Czeka na Ciebie pyszna przekąska bogata w białko i przeciwutleniacze. Smacznego!

10 min
Czas przygotowania
10 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,68/5
(z 41 ocen)
Hiszpańskie tapas
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Szybkie przygotowanie Szybkie przygotowanie
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

513 kcal Kalorie
29 g Białko
28 g Tłuszcze
38 g Węglowodany
2162 mg Sód
3 g Błonnik

Składniki
Lista składników przepisu z ilościami i wagami
Ilość Składnik
6
plastrów szynki parmeńskiej
90 g
1
opakowanie sera camembert
120 g
35
sztuk oliwek czarnych
105 g
5
sztuk pomidorków koktajlowych
100 g
1
sztuka bagietki
110 g
1
garść kolendry świeżej
4 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

513 kcal Kalorie
29 g Białko
28 g Tłuszcze
38 g Węglowodany
2162 mg Sód
3 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Ser kroimy na mniej kawałki, bagietkę na równe kromki. Kolendrę siekamy.

2

Na dużej desce układamy wszystkie składniki.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Zapisz się do naszego Newslettera