
Grzanki z burratą i grillowaną brzoskwinią

Kategorie





Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Ilość | Składnik |
---|---|
3
|
kromki chleba żytniego razowego
90 g
|
1
|
opakowanie burraty
120 g
|
1
|
sztuka brzoskwini
90 g
|
1,5
|
łyżeczki miodu
18 g
|
1
|
łyżeczka oliwy
5 g
|
0,3
|
łodygi tymianku świeżego
1 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Rozgrzewamy patelnię grillową (opcjonalnie zwykłą) na średnim ogniu.
Brzoskwinie myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. W przypadku użycia mrożonych owoców należy je wcześniej rozmrozić.
Smarujemy kawałki owoców oliwą i kładziemy na patelnię grillową. Grillujemy po 2–3 minuty z każdej strony, aż pojawią się wyraźne ślady grilla (lub po prostu się zrumienią) i owoce lekko zmiękną. Zdejmujemy je z patelni.
Na tej samej patelni kładziemy kromki chleba i grillujemy po ok. 1–2 minuty z każdej strony, aż się zrumienią i staną się chrupiące.
Na każdą kromkę rozkładamy burratę, następnie układamy kawałki grillowanych owoców.
Kanapki posypujemy równomiernie listkami świeżego tymianku.
Polewamy całość miodem i podajemy od razu.
Wyślij przepis na e-mail
Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.