Grander

Grander

Grander to burger idealny dla niezdecydowanych – znajdziesz w nim bowiem kurczaka, ser, boczek, warzywa i aż dwa sosy. Brzmi kalorycznie? I takie jest! Ale dobra wiadomość jest taka, że Grandera możesz na spokojnie przygotować w domu. Wystarczy, że grahamkę wypełnisz panierowanym w płatkach kukurydzianych kurczakiem, boczkiem, mozzarellą i warzywami. Do tego sos na bazie majonezu, ketchupu oraz BBQ i gotowe. Taki burger wciąż ma mnóstwo kalorii, ale jest dużo lepszy jakościowo i zawiera więcej witamin. Smacznego!

15 min
Czas przygotowania
40 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,74/5
(z 42 ocen)
Grander
Kategorie
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Na wynos Na wynos
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

782 kcal Kalorie
60 g Białko
29 g Tłuszcze
75 g Węglowodany
1487 mg Sód
9 g Błonnik

Składniki
1
sztuka grahamki
70 g
150 g
 mięsa z piersi kurczaka
1
sztuka jajka
56 g
0,1
szklanki mleka
15 g
1
łyżeczka majonezu
10 g
0,1
opakowania jogurtu naturalnego
20 g
1
łyżka ketchupu
20 g
1
łyżeczka sosu barbecue
10 g
20 g
 miksu sałat
2
plastry mozzarelli żółtej
30 g
1
plaster boczku
15 g
0,3
sztuki pomidora
40 g
0,3
sztuki cebuli czerwonej
20 g
5
łyżek płatków kukurydzianych
20 g
1
łyżeczka słodkiej papryki
3 g
0,5
sztuki papryczki chilli
10 g
1
ząbek czosnku
6 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

782 kcal Kalorie
60 g Białko
29 g Tłuszcze
75 g Węglowodany
1487 mg Sód
9 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni, góra dół.

2

W miseczce mieszamy jajko, paprykę, sól i pieprz.

3

W drugiej miseczce kruszymy płatki kukurydziane.

4

Mięso delikatnie rozbijamy, obtaczamy w jajku i w płatkach kukurydzianych.

5

Pieczemy w piekarniku około 25 minut.

6

Boczek smażymy na suchej patelni, na chrupiąco.

7

W miseczce mieszamy składniki sosu: jogurt, majonez, ketchup, sos barbeque, czosnek przeciśnięty przez praskę, drobno pokrojoną cebulę i papryczkę.

8

Bułkę kroimy na pół, podpiekamy na tej samej patelni co boczek.

9

Dół bułki smarujemy sosem, układamy boczek, sałatę, mięso, ser i pomidora. Przykrywamy drugą połową bułki.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.