Gofry z jogurtem, miodem, orzechami i owocami

Gofry z jogurtem, miodem, orzechami i owocami

Delikatne, puszyste ciasto i słodkie dodatki – czy tak właśnie brzmi przepis na gofry idealne? Jeżeli, tak jak my, uwielbiasz ten klasyczny deser, koniecznie wypróbuj poniższy przepis na gofry z jogurtem, miodem, orzechami i owocami! Danie to sprawdzi się świetnie jako pełnowartościowy podwieczorek lub drugie śniadanie, które, dzięki zawartości świeżych borówek i orzechów włoskich, dostarczy Ci niezbędnych dla zdrowia składników odżywczych.

5 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Średni
Poziom trudności
Oceń
3,71/5
(z 165 ocen)
Gofry z jogurtem, miodem, orzechami i owocami
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Dla dzieci Dla dzieci
Szybkie przygotowanie Szybkie przygotowanie
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

475 kcal Kalorie
19 g Białko
14 g Tłuszcze
69 g Węglowodany
223 mg Sód
10 g Błonnik

Składniki

Ciasto:

2
sztuki jajek
112 g
1,4
szklanki mleka
350 g
16
łyżek mąki pszennej pełnoziarnistej
240 g
2
łyżeczki oleju rzepakowego
10 g
0,5
łyżeczki proszku do pieczenia
2 g
1,5
łyżki ksylitolu
22 g
1
łyżeczka ekstraktu waniliowego
3 g
1
szczypta soli
0,25 g

Dodatki:

20
opakowań gęstego jogurtu naturalnego
400 g
2
łyżeczki miodu
24 g
30 g
 orzechów włoskich
200 g
 borówek

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

475 kcal Kalorie
19 g Białko
14 g Tłuszcze
69 g Węglowodany
223 mg Sód
10 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Składniki ciasta łączymy ze sobą, aż powstanie jednolita masa. Gofry pieczemy w gofrownicy według instrukcji ok 6-8 minut.

2

Gofry smarujemy jogurtem, układamy posiekane orzechy. Całość polewamy miodem i układamy borówki.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.