Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Czekoladowy krem jaglany z porzeczkami

Czekoladowy krem jaglany z porzeczkami

Kochasz czekoladę? Zamiast zajadać się zwykłą tabliczką, przygotuj czekoladowy krem jaglany z porzeczkami. Kwaskowate owoce cudownie przełamują słodki smak, tworząc połączenie idealne. Choć brzmi jak deser, to świetnie się sprawdzi jako śniadanie lub kolacja. Dzięki umiejętnemu połączeniu składników mus jest nie tylko pyszny, ale również bardzo odżywczy.

10 min
Czas przygotowania
10 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Czekoladowy krem jaglany z porzeczkami
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

491 kcal Kalorie
8 g Białko
13 g Tłuszcze
79 g Węglowodany
87 mg Sód
13 g Błonnik

Składniki
1,6
szklanki mleka roślinnego
400 g
8
łyżek płatków jaglanych
80 g
6
łyżeczek erytrolu
30 g
200 g
 porzeczek czarnych
1,5
łyżki kakao
15 g
0,4
sztuki czekolady gorzkiej
40 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

491 kcal Kalorie
8 g Białko
13 g Tłuszcze
79 g Węglowodany
87 mg Sód
13 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Porzeczki wkładamy do rondelka, dodajemy odrobinę wody i gotujemy, aż się rozpadną, a całość zgęstnieje tworząc sos porzeczkowy z kawałkami porzeczek.

2

W drugim rondlu gotujemy mleko. Gdy mleko się zagotuje, wsypujemy płatki jaglane. Gotujemy na małym ogniu, aż płatki będą miękkie.

3

Do ugotowanych płatków dodajemy kakao, pokruszoną czekoladę, erytrol i blendujemy na gładką masę.

4

Gotowy krem przekładamy do miseczki i polewamy sosem porzeczkowym.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.