
Czekoladowe babeczki z bananami
Znakomita słodka przekąska to czekoladowe babeczki z bananami, które zachwycają smakiem i niesamowitym zapachem unoszącym się w domowym zaciszu. Przepis jest prosty i smaczny. Można wykonać go perfekcyjnie zawsze i wszędzie.

Kategorie







Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
418
kcal
Kalorie
12
g
Białko
16
g
Tłuszcze
63
g
Węglowodany
84
mg
Sód
7
g
Błonnik
Składniki
3
sztuki bananów
360 g
2
sztuki jajek kurzych
112 g
0,4
szklanki napoju migdałowego
100 g
4,5
łyżki kakao
45 g
10
łyżek mąki pełnoziarnistej
100 g
3
łyżki syropu klonowego
30 g
2,5
łyżeczki miodu
30 g
1
łyżeczka proszku do pieczenia
4 g
4
sztuki chipsów czekoladowych
40 g
9
łyżek jogurtu greckiego
180 g
1
łyżeczka oleju kokosowego
5 g
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
418
kcal
Kalorie
12
g
Białko
16
g
Tłuszcze
63
g
Węglowodany
84
mg
Sód
7
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1
Banany rozgniatamy za pomocą widelca
2
Dodajemy jajka i dokładnie mieszkamy
3
Dodajemy pozostałe składniki
4
Całość dokładnie mieszamy
5
Foremkę do babeczek smarujemy olejem kokosowym
6
Nakładamy masę do foremki
7
Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach
8
Po tym czasie nasze czekoladowe babeczki są gotowe. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
