
Czekoladowe babeczki z bananami
Znakomita słodka przekąska to czekoladowe babeczki z bananami, które zachwycają smakiem i niesamowitym zapachem unoszącym się w domowym zaciszu. Przepis jest prosty i smaczny. Można wykonać go perfekcyjnie zawsze i wszędzie.

Kategorie







Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
429
kcal
Kalorie
12
g
Białko
16
g
Tłuszcze
63
g
Węglowodany
213
mg
Sód
7
g
Błonnik
Składniki
3
|
sztuki bananów
360 g
|
2
|
sztuki jajek kurzych
112 g
|
0,4
|
szklanki mleka roślinnego
100 g
|
4,5
|
łyżki kakao
45 g
|
6,7
|
łyżki mąki pełnoziarnistej
100 g
|
3
|
łyżeczki syropu klonowego
30 g
|
2,5
|
łyżeczki miodu
30 g
|
1
|
łyżeczka proszku do pieczenia
4 g
|
0,4
|
sztuki czekolady gorzkiej
40 g
|
9
|
opakowań jogurtu greckiego
180 g
|
1
|
łyżeczka masła
5 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
429
kcal
Kalorie
12
g
Białko
16
g
Tłuszcze
63
g
Węglowodany
213
mg
Sód
7
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1
Banany rozgniatamy za pomocą widelca, dodajemy jajko i mieszamy.
2
Czekoladę siekamy na kawałki.
3
Dodajemy pozostałe składniki i ponownie mieszamy.
4
Foremkę do babeczek smarujemy masłem.
5
Nakładamy masę do foremki i pieczemy 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, tryb góra-dół. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
