Croissant z szynką na wytrawnie

Croissant z szynką na wytrawnie

Croissant? To rozpływające się w ustach pieczywo z ciasta francuskiego pysznie smakuje z dżemem, miodem albo czekoladowym kremem. Wiele osób nie zdaje sobie jednak sprawy, że croissant to też idealna baza do posiłków „na słono”. A świetnym dowodem na słuszność takiego połączenia smaków jest nasz przepis na croissant z szynką na wytrawnie. Wystarczy, że przekrojonego na pół rogalika wypełnisz kremowym serkiem, delikatną szynką drobiową oraz warzywami i gotowe! Pyszne śniadanie już na Ciebie czeka. Smacznego!

5 min
Czas przygotowania
5 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,18/5
(z 11 ocen)
Croissant z szynką na wytrawnie
Kategorie
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Na wynos Na wynos
Szybkie przygotowanie Szybkie przygotowanie
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

352 kcal Kalorie
13 g Białko
21 g Tłuszcze
28 g Węglowodany
450 mg Sód
2 g Błonnik

Składniki
2
sztuki croissantów
120 g
2
łyżki serka śmietankowego
50 g
4
plastry szynki z kurczaka
40 g
1
sztuka ogórka
150 g
50 g
 rukoli

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

352 kcal Kalorie
13 g Białko
21 g Tłuszcze
28 g Węglowodany
450 mg Sód
2 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Rogale przekrajamy.

2

Smarujemy serkiem śmietankowym. Układamy sałatę, szynkę i kawałki warzyw. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.