
Budyń na mleku roślinnym z jagodami i płatkami migdałowymi
Takich pyszności trzeba spróbować chociaż raz w życiu. Budyń na mleku roślinnym z jagodami i płatkami migdałowymi to doskonały deser, który sprawdzi się również jako śniadanie lub kolacja. I wystarczy jedynie pięć składników, żeby przygotować takie pyszności. Skusisz się?

Kategorie











Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
622
kcal
Kalorie
9
g
Białko
17
g
Tłuszcze
95
g
Węglowodany
207
mg
Sód
14
g
Błonnik
Składniki
2
|
szklanki mleka roślinnego
500 g
|
1
|
łyżka mąki ziemniaczanej
10 g
|
1
|
łyżeczka ekstraktu waniliowego
3 g
|
2
|
łyżki ksylitolu
30 g
|
20 g
|
płatków migdałowych
|
300 g
|
jagód
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
622
kcal
Kalorie
9
g
Białko
17
g
Tłuszcze
95
g
Węglowodany
207
mg
Sód
14
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 3 min.
1
400 ml mleka zagotowujemy z ksylitolem.
2
Mąkę ziemniaczaną mieszamy z pozostałym mlekiem i ekstraktem waniliowym. Wlewamy do gotującego się mleka. Mieszamy do zgęstnienia.
3
Dodajemy jagody i mieszamy.
4
Przed podaniem budyń posypujemy płatkami migdałowymi.
Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
