Brownie z fasoli z bananem i mango

Brownie z fasoli z bananem i mango

Jadasz fasolę tylko w wersji wytrawnej? Jeśli tak, to pora to zmienić. Brownie z fasoli z bananem i mango to z pewnością zaskakujące połączenie, ale jesteśmy przekonani, że je pokochasz. Zaskocz siebie i znajomych tym słodkim, mięciutkim wypiekiem – jest po prostu obłędny!

10 min
Czas przygotowania
40 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,43/5
(z 7 ocen)
Brownie z fasoli z bananem i mango
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

394 kcal Kalorie
9 g Białko
16 g Tłuszcze
56 g Węglowodany
421 mg Sód
10 g Błonnik

Składniki
Lista składników przepisu z ilościami i wagami
Ilość Składnik
240 g
 czerwonej fasoli konserwowej
6,7
łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej
100 g
2
łyżki kakao
20 g
2
łyżeczki siemienia lnianego
10 g
0,5
sztuki czekolady gorzkiej
50 g
1
łyżeczka proszku do pieczenia
3 g
0,2
szklanki mleka roślinnego
60 g
6
łyżeczek oleju rzepakowego
30 g
1
sztuka banana
120 g
280 g
 mango
15
łyżeczek erytrolu
75 g
0,5
łyżeczki sody oczyszczonej
2,5 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

394 kcal Kalorie
9 g Białko
16 g Tłuszcze
56 g Węglowodany
421 mg Sód
10 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Mąkę, proszek do pieczenia, sodę, erytrol i kakao łączymy ze sobą. Jeśli wolimy słodsze ciasta lub banan był mniej dojrzały dodajemy więcej erytrolu, nawet do 100 g).

2

Siemię lniane zalewamy 30 ml wrzącej wody.

3

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, fasolę odcedzamy. Mleko, fasolę, rozpuszczoną czekoladę, olej, siemię lniane i banana blendujemy na gładką masę.

4

Mieszamy składniki suche i mokre tylko do połączenia składników. Ciasto wykładamy na blachę 20×20 cm.

5

Pieczemy ciasto w 180 stopniach w rozgrzanym piekarniku, w trybie góra dół przez 35 – 45 minut.

6

Gotowe ciasto podajemy z pokrojonym lub zblendowanym mango. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Zapisz się do naszego Newslettera