Brownie z fasoli z bananem i malinami

Brownie z fasoli z bananem i malinami

Czekoladowe ciasto na diecie? Z nami to możliwe, a poniższy przepis na brownie z fasoli z bananem i malinami jest na to dowodem! Słodki smak banana idealnie łączy się z kwaskowatymi malinami i gorzkim kakao, tworząc niepowtarzalne połączenie smaków, zaś dodatek fasoli pozwala zwiększyć ilość białka oraz błonnika pokarmowego w przygotowanym według poniższych wskazówek deserze. Jest to świetna propozycja zarówno dla dorosłych, jak i dzieci – spróbuj, a z pewnością zagości ona w Twoim jadłospisie na dłużej!

10 min
Czas przygotowania
40 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,59/5
(z 71 ocen)
Brownie z fasoli z bananem i malinami
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

398 kcal Kalorie
9 g Białko
18 g Tłuszcze
53 g Węglowodany
300 mg Sód
13 g Błonnik

Składniki
7
łyżek mąki pszennej pełnoziarnistej
105 g
240 g
 czerwonej fasoli konserwowej
8
łyżeczek oleju rzepakowego
40 g
2
łyżki kakao
20 g
1
łyżeczka siemienia lnianego
5 g
0,5
sztuki czekolady gorzkiej
50 g
0,4
szklanki mleka roślinnego
100 g
1
łyżeczka proszku do pieczenia
4 g
1
sztuka banana
120 g
1
szczypta soli
0,25 g
15
łyżeczek erytrolu
75 g

Do podania:

250 g
 malin

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

398 kcal Kalorie
9 g Białko
18 g Tłuszcze
53 g Węglowodany
300 mg Sód
13 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, kakao, erytrol i szczyptę soli.

2

Siemię lniane zalewamy 50 ml wrzącej wody.

3

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Fasolę odcedzamy. Dodajemy mleko, olej, siemię lniane, rozpuszczoną czekoladę, banana i całość blendujemy.

4

Łączymy składniki suche i mokre.

5

Przygotowaną masę wykładamy na blachę 20×20 cm.

6

Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut, w trybie góra dół.

7

Na gotowe, ostudzone ciasto układamy maliny (można maliny podgrzać z rondelku z odrobiną wody, aż rozpadną się na mus i podać z musem).

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.