
Brownie z fasoli z bananem i malinami
Czekoladowe ciasto na diecie? Z nami to możliwe, a poniższy przepis na brownie z fasoli z bananem i malinami jest na to dowodem! Słodki smak banana idealnie łączy się z kwaskowatymi malinami i gorzkim kakao, tworząc niepowtarzalne połączenie smaków, zaś dodatek fasoli pozwala zwiększyć ilość białka oraz błonnika pokarmowego w przygotowanym według poniższych wskazówek deserze. Jest to świetna propozycja zarówno dla dorosłych, jak i dzieci – spróbuj, a z pewnością zagości ona w Twoim jadłospisie na dłużej!

Kategorie










Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, kakao i szczyptę soli.
Siemię lniane zalewamy 50 ml wrzącej wody.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Fasolę odcedzamy. Dodajemy mleko, olej, siemię lniane, rozpuszczoną czekoladę, banana i całość blendujemy.
Łączymy składniki suche i mokre. Dodajemy maliny, mieszamy.
Przygotowaną masę wykładamy na blachę 20×20.
Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut w trybie góra dół.
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
