Brownie
Słynne brownie może mieć również zdrowszą odsłonę, skierowaną dla wszystkich, którzy dbają o sylwetkę, a nie mogą oprzeć się słodkościom. Brownie sprawdzi się zawsze wtedy, gdy chcemy zjeść coś słodkiego lub potrzebujemy oryginalnego ciasta na specjalną okazję.
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
474
kcal
Kalorie
21
g
Białko
17
g
Tłuszcze
62
g
Węglowodany
91
mg
Sód
12
g
Błonnik
Składniki
480 g
|
ugotowanej ciecierzycy
|
4
|
sztuki jajek
224 g
|
30 g
|
daktyli suszonych
|
4
|
łyżki kakao
40 g
|
2,5
|
sztuki bananów
300 g
|
0,3
|
sztuki gorzkiej czekolady
30 g
|
0,5
|
opakowania jogurtu greckiego
200 g
|
4
|
łyżki mąki orkiszowej pełnoziarnistej
40 g
|
200 g
|
truskawek
|
20 g
|
migdałów
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
474
kcal
Kalorie
21
g
Białko
17
g
Tłuszcze
62
g
Węglowodany
91
mg
Sód
12
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 20 min.
1
Daktyle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy, aby zmiękły.
2
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, tryb góra-dół.
3
Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę.
4
Przekładamy do formy na ciasto (średnica około 20 cm) wyłożonej papierem do pieczenia.
5
Na wierzch ciasta układamy owoce oraz migdały.
6
Pieczemy 40 minut w rozgrzanym piekarniku.
7
Gotowe brownie przestudzamy i kroimy na kawałki. Smacznego!