Bananowa kasza manna z musem owocowym

Bananowa kasza manna z musem owocowym

Kasza manna – smak dzieciństwa wielu z nas i przepis na słodkie, lekkie śniadanie albo kolację. Na samą myśl cieknie Ci ślinka? Nasza bananowa kasza manna z musem owocowym sprawi, że zakochasz się od pierwszego kęsa! Jej sekret tkwi w dodatku słodkich bananów, które nadają kaszy totalnie niepowtarzalny smak i aromat. Całość warto podać z kwaskowatym musem owocowym i po prostu…cieszyć się pysznym posiłkiem. Smacznego!

10 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,41/5
(z 63 ocen)
Bananowa kasza manna z musem owocowym
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

511 kcal Kalorie
32 g Białko
13 g Tłuszcze
75 g Węglowodany
187 mg Sód
12 g Błonnik

Składniki
30 g
 kaszy manny
1
szklanka mleka
250 g
0,5
sztuki banana
60 g
1
opakowanie jogurtu skyr
150 g
2
łyżeczki masła
10 g

Mus owocowy:

150 g
 malin
2
łyżeczki erytrolu
10 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

511 kcal Kalorie
32 g Białko
13 g Tłuszcze
75 g Węglowodany
187 mg Sód
12 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Maliny oraz erytrol umieszczamy w garnuszku i podgrzewamy do czasu, aż owoce zaczną się rozpadać. Gorące owoce przecieramy przez sitko, żeby pozbyć się pestek.

2

Kaszę przygotowujemy na mleku według instrukcji na opakowaniu.

3

Gorącą, ugotowaną kaszę mieszamy z masłem, tak by się rozpuściło. Następnie dodajemy banana, jogurt i całość blendujemy na gładką masę.

4

Gotową kaszę przekładamy do miseczki i polewamy musem owocowym.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.