Bananowa kasza manna z musem owocowym
Kasza manna – smak dzieciństwa wielu z nas i przepis na słodkie, lekkie śniadanie albo kolację. Na samą myśl cieknie Ci ślinka? Nasza bananowa kasza manna z musem owocowym sprawi, że zakochasz się od pierwszego kęsa! Jej sekret tkwi w dodatku słodkich bananów, które nadają kaszy totalnie niepowtarzalny smak i aromat. Całość warto podać z kwaskowatym musem owocowym i po prostu…cieszyć się pysznym posiłkiem. Smacznego!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
30 g
|
kaszy manny
|
1
|
szklanka mleka
250 g
|
0,5
|
sztuki banana
60 g
|
1
|
opakowanie jogurtu skyr
150 g
|
2
|
łyżeczki masła
10 g
|
Mus owocowy: |
|
150 g
|
malin
|
2
|
łyżeczki erytrolu
10 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Maliny oraz erytrol umieszczamy w garnuszku i podgrzewamy do czasu, aż owoce zaczną się rozpadać. Gorące owoce przecieramy przez sitko, żeby pozbyć się pestek.
Kaszę przygotowujemy na mleku według instrukcji na opakowaniu.
Gorącą, ugotowaną kaszę mieszamy z masłem, tak by się rozpuściło. Następnie dodajemy banana, jogurt i całość blendujemy na gładką masę.
Gotową kaszę przekładamy do miseczki i polewamy musem owocowym.