
Zapiekanka z pomidorami i mozzarellą

Kategorie






Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
647
kcal
Kalorie
33
g
Białko
28
g
Tłuszcze
61
g
Węglowodany
658
mg
Sód
6
g
Błonnik
Składniki
1
sztuka bagietki
140 g
3
sztuki kolorowych pomidorów
480 g
2
sztuki sera mozzarella
240 g
1
sztuka cebuli czerwonej
110 g
1
garść świeżej bazylii
3 g
2
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
1
łyżeczka płatków chilli
5 g
1
szczypta soli i pieprzu
0,25 g
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
647
kcal
Kalorie
33
g
Białko
28
g
Tłuszcze
61
g
Węglowodany
658
mg
Sód
6
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Bagietkę kroimy na cienkie kromki.
2
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni w funkcji termoobieg. Pokrojone kromki bagietki podpiekamy w piekarniku przez 4-6 minut.
3
Mozzarellę odsączamy i dzielimy na kawałki.
4
Pomidory kroimy w kostkę, cebulę czerwoną drobno siekamy.
Pomidory mieszamy z cebulą, bazylią, solą, pieprzem i oliwą.
5
Na bagietce układamy pomidory i kawałki mozzarelli. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
