Zapiekanka z pomidorami i mozzarellą

5 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
5,00/5
(z 2 ocen)
Zapiekanka z pomidorami i mozzarellą
Kategorie
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Na wynos Na wynos
Szybkie przygotowanie Szybkie przygotowanie
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

647 kcal Kalorie
33 g Białko
28 g Tłuszcze
61 g Węglowodany
658 mg Sód
6 g Błonnik

Składniki
1
sztuka bagietki
140 g
3
sztuki kolorowych pomidorów
480 g
2
sztuki sera mozzarella
240 g
1
sztuka cebuli czerwonej
110 g
1
garść świeżej bazylii
3 g
2
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
1
łyżeczka płatków chilli
5 g
1
szczypta soli i pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

647 kcal Kalorie
33 g Białko
28 g Tłuszcze
61 g Węglowodany
658 mg Sód
6 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Bagietkę kroimy na cienkie kromki.

2

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni w funkcji termoobieg. Pokrojone kromki bagietki podpiekamy w piekarniku przez 4-6 minut.

3

Mozzarellę odsączamy i dzielimy na kawałki.

4

Pomidory kroimy w kostkę, cebulę czerwoną drobno siekamy.
Pomidory mieszamy z cebulą, bazylią, solą, pieprzem i oliwą.

5

Na bagietce układamy pomidory i kawałki mozzarelli. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?