Śniadaniowa kasza bulgur z owocami
Kasza na słodko? Większość osób stawia na drobną pszenną kaszę mannę lub wytwarzaną z prosa kaszę jaglaną. My mamy jednak inną propozycję! A jest nią śniadaniowa kasza bulgur z owocami. Ta używana w kuchni Bliskiego Wschodu kasza charakteryzuje się lekko orzechowym smakiem i aromatem, które idealnie komponują się ze słodkimi dodatkami. Bulgur świetnie smakuje, chociażby w połączeniu z pełnym białka jogurtem Skyr oraz owocami: słodkimi borówkami i soczystą nektarynką. Całość warto jeszcze dopełnić chrupiącymi płatkami migdałów i gotowe. Pyszne śniadanie masz na wyciągnięcie ręki!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
100 g
|
kaszy bulgur
|
1,5
|
opakowania jogurtu skyr
225 g
|
150 g
|
borówek
|
1
|
sztuka nektarynki
100 g
|
30 g
|
migdałów
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Kaszę gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Pozostawiamy do ostygnięcia.
W miseczce mieszamy kaszę, skyr i kawałki owoców.
Przed podaniem posypujemy migdałami.