Śniadaniowa kasza bulgur z owocami

Śniadaniowa kasza bulgur z owocami

Kasza na słodko? Większość osób stawia na drobną pszenną kaszę mannę lub wytwarzaną z prosa kaszę jaglaną. My mamy jednak inną propozycję! A jest nią śniadaniowa kasza bulgur z owocami. Ta używana w kuchni Bliskiego Wschodu kasza charakteryzuje się lekko orzechowym smakiem i aromatem, które idealnie komponują się ze słodkimi dodatkami. Bulgur świetnie smakuje, chociażby w połączeniu z pełnym białka jogurtem Skyr oraz owocami: słodkimi borówkami i soczystą nektarynką. Całość warto jeszcze dopełnić chrupiącymi płatkami migdałów i gotowe. Pyszne śniadanie masz na wyciągnięcie ręki!

15 min
Czas przygotowania
30 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Śniadaniowa kasza bulgur z owocami
Kategorie
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Dobre na cholesterol Dobre na cholesterol
Low fat Low fat
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

398 kcal Kalorie
24 g Białko
9 g Tłuszcze
63 g Węglowodany
64 mg Sód
11 g Błonnik

Składniki
100 g
 kaszy bulgur
1,5
opakowania jogurtu skyr
225 g
150 g
 borówek
1
sztuka nektarynki
100 g
30 g
 migdałów

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

398 kcal Kalorie
24 g Białko
9 g Tłuszcze
63 g Węglowodany
64 mg Sód
11 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Kaszę gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Pozostawiamy do ostygnięcia.

2

W miseczce mieszamy kaszę, skyr i kawałki owoców.

3

Przed podaniem posypujemy migdałami.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.