Serek wiejski na słodko z orzechami
Serek wiejski świetnie smakuje z rzodkiewką, szczypiorkiem, czy pomidorem, wcale nie trzeba go jednak jeść „na słono”. Dowód? Serek wiejski na słodko z orzechami, który świetnie sprawdzi się w roli ekspresowego śniadania low carb. Wystarczą tylko 4 składniki, by osiągnąć zniewalający efekt – a poza serkiem i orzechami włoskimi potrzebne będą Ci jeszcze tylko masło orzechowe i świeże brzoskwinie. A składniki odżywcze? Znajdziesz tu moc przeciwutleniaczy (m.in. beta-karotenu i witaminy E), a do tego zdrowe tłuszcze, białko i składniki mineralne. Smacznego!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
526
kcal
Kalorie
38
g
Białko
34
g
Tłuszcze
20
g
Węglowodany
43
mg
Sód
4
g
Błonnik
Składniki
1
|
opakowanie serka wiejskiego
200 g
|
30 g
|
orzechów
|
0,5
|
sztuki brzoskwinii
45 g
|
2
|
łyżeczki masła orzechowego
20 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
526
kcal
Kalorie
38
g
Białko
34
g
Tłuszcze
20
g
Węglowodany
43
mg
Sód
4
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Serek wiejski mieszamy z kawałkami orzechów, masłem orzechowym.
2
Podajemy z kawałkami owoców.