Serek wiejski na słodko z orzechami

Serek wiejski na słodko z orzechami

Serek wiejski świetnie smakuje z rzodkiewką, szczypiorkiem, czy pomidorem, wcale nie trzeba go jednak jeść „na słono”. Dowód? Serek wiejski na słodko z orzechami, który świetnie sprawdzi się w roli ekspresowego śniadania low carb. Wystarczą tylko 4 składniki, by osiągnąć zniewalający efekt – a poza serkiem i orzechami włoskimi potrzebne będą Ci jeszcze tylko masło orzechowe i świeże brzoskwinie. A składniki odżywcze? Znajdziesz tu moc przeciwutleniaczy (m.in. beta-karotenu i witaminy E), a do tego zdrowe tłuszcze, białko i składniki mineralne. Smacznego!

5 min
Czas przygotowania
10 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,00/5
(z 10 ocen)
Serek wiejski na słodko z orzechami
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Low carb Low carb
Szybkie przygotowanie Szybkie przygotowanie
Wysokobiałkowe Wysokobiałkowe
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

526 kcal Kalorie
38 g Białko
34 g Tłuszcze
20 g Węglowodany
43 mg Sód
4 g Błonnik

Składniki
1
opakowanie serka wiejskiego
200 g
30 g
 orzechów
0,5
sztuki brzoskwinii
45 g
2
łyżeczki masła orzechowego
20 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

526 kcal Kalorie
38 g Białko
34 g Tłuszcze
20 g Węglowodany
43 mg Sód
4 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Serek wiejski mieszamy z kawałkami orzechów, masłem orzechowym.

2

Podajemy z kawałkami owoców.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.