
Serek wiejski na słodko z orzechami
Serek wiejski świetnie smakuje z rzodkiewką, szczypiorkiem, czy pomidorem, wcale nie trzeba go jednak jeść „na słono”. Dowód? Serek wiejski na słodko z orzechami, który świetnie sprawdzi się w roli ekspresowego śniadania low carb. Wystarczą tylko 4 składniki, by osiągnąć zniewalający efekt – a poza serkiem i orzechami włoskimi potrzebne będą Ci jeszcze tylko masło orzechowe i świeże brzoskwinie. A składniki odżywcze? Znajdziesz tu moc przeciwutleniaczy (m.in. beta-karotenu i witaminy E), a do tego zdrowe tłuszcze, białko i składniki mineralne. Smacznego!

Kategorie



Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Ilość | Składnik |
---|---|
1
|
opakowanie serka wiejskiego
200 g
|
30 g
|
orzechów
|
0,5
|
sztuki brzoskwinii
45 g
|
2
|
łyżeczki masła orzechowego
20 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Serek wiejski mieszamy z kawałkami orzechów, masłem orzechowym.
Podajemy z kawałkami owoców.
Wyślij przepis na e-mail
Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.