Sałatka ze słodkim tofu
Lubisz nietuzinkowe smaki i łączenie wytrawnych potraw ze słodkimi dodatkami? Nasza sałatka ze słodkim tofu jest właśnie dla Ciebie! Jej sekret? Pyszna marynata do tofu, w której składzie znajdziesz m.in. oliwę z oliwek, sos sojowy i…syrop klonowy. Do tego warzywa, orzechy i gotowe — pyszna sałatka już na Ciebie czeka.
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
1
|
opakowanie tofu naturalnego
180 g
|
10
|
sztuk pomidorków koktajlowych
200 g
|
2
|
sztuki suszonych pomidorów
40 g
|
15 g
|
orzechów nerkowca
|
0,5
|
sztuki czerwonej papryki
85 g
|
75 g
|
szpinaku
|
0,5
|
łyżeczki papryki słodkiej
1,5 g
|
0,5
|
łyżki sosu sojowego
5 g
|
1
|
łyżeczka syropu klonowego
10 g
|
1
|
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Tofu kroimy w małą kostkę i marynujemy z oliwą z oliwek, słodką papryką, sosem sojowym i syropem klonowym.
Smażymy przez 8 minut, regularnie mieszając.
Warzywa myjemy i osuszamy.
Do miski przekładamy szpinak, orzechy i pokrojone na mniejsze kawałki pomidory, paprykę, suszone pomidory oraz tofu. Smacznego!