Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Sałatka z rostbefem, pieczonymi ziemniakami i pomidorkami cherry

Sałatka z rostbefem, pieczonymi ziemniakami i pomidorkami cherry

Szukasz lekkiego, a zarazem sycącego dania? Sałatka z rostbefem, pieczonymi ziemniakami i pomidorkami cherry sprawdzi się doskonale. Soczyste mięso i kolorowe, chrupiące warzywa stworzą kompletną, idealną kompozycję smaków i aromatów na Twoim talerzu. Spróbuj koniecznie!

20 min
Czas przygotowania
30 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,00/5
(z 3 ocen)
Sałatka z rostbefem, pieczonymi ziemniakami i pomidorkami cherry
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

473 kcal Kalorie
31 g Białko
22 g Tłuszcze
40 g Węglowodany
255 mg Sód
8 g Błonnik

Składniki
3
sztuki ziemniaków
210 g
2
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
200 g
 mięsa z rostbefu
385 g
 sałaty rzymskiej
10
sztuk pomidorków cherry
200 g
2
łodygi selera naciowego
90 g
1
sztuka ogórka
150 g
1
łyżeczka miodu
12 g
1
łyżeczka musztardy
10 g
0,5
łyżki octu
5 g
30 g
 orzechów włoskich
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

473 kcal Kalorie
31 g Białko
22 g Tłuszcze
40 g Węglowodany
255 mg Sód
8 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 20 min.
1

Ziemniaki myjemy, obieramy i kroimy w ósemki, gotujemy w osolonej wodzie (przez ok. 10 min, czas liczony od zagotowania), odcedzamy. Posypujemy solą, pieprzem i skrapiamy oliwą. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni z termoobiegiem przez 25 minut.

2

Na mocno rozgrzanej patelni smażymy rostbef przez około 7 minut, przewracając co minutę. Odstawiamy na 4 minuty.

3

Sałatę myjemy i suszymy. Pomidorki kroimy na połówki, seler w cienkie paseczki, ogórki w plasterki, mięso na cienkie paski.

4

Mieszamy składniki sosu: miód, musztardę, ocet, sól i pieprz.

5

Na sałacie układamy warzywa i kawałki mięsa. Polewamy sosem i posypujemy pokruszonymi orzechami. Podajemy z pieczonymi ziemniakami.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.