Pistacjanki [Airfryer]

Pistacjanki [Airfryer]

15 min
Czas przygotowania
30 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
5,00/5
(z 2 ocen)
Pistacjanki [Airfryer]
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

408 kcal Kalorie
10 g Białko
24 g Tłuszcze
39 g Węglowodany
266 mg Sód
5 g Błonnik

Składniki
Lista składników przepisu z ilościami i wagami
Ilość Składnik
1
porcja spodu drożdżowego na bazie mąki pszennej (do pizzy)
140 g
80 g
 pasty pistacjowej
4
łyżeczki miodu
48 g
0,2
szklanki mleka
50 g
20 g
 orzechów pistacjowych
4
łyżki mascarpone
96 g
125 g
 malin

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

408 kcal Kalorie
10 g Białko
24 g Tłuszcze
39 g Węglowodany
266 mg Sód
5 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Urządzenie rozgrzej do 180°C lub użyj odpowiedniego programu w Twoim Airfryerze.

2

Wyłóż dno papierem do pieczenia, zostawiając otwarte brzegi dla swobodnego przepływu powietrza.

3

Rozwiń ciasto drożdżowe na stolnicy. Rozwałkuj delikatnie, jeśli jest grube.

4

Posmaruj ciasto pastą pistacjową – zostaw ok. 1 cm wolnego brzegu. Skrop pastę miodem i posyp posiekanymi pistacjami.

5

Zwiń ciasto w roladę i pokrój na plastry (ok. 2-3 cm).

6

Posmaruj wierzch mlekiem za pomocą pędzelka kuchennego.

7

Ułóż pistacjanki w koszu Airfryera. Nie układaj ich zbyt ciasno, ponieważ urosną.

8

Piecz w 180°C przez 10–12 minut, aż będą złociste. Jeśli Airfryer piecze nierówno, w połowie czasu obróć kawałki.

9

Podawaj posmarowane mascarpone i posypane owocami. Jeśli korzystasz z mrożonych owoców, warto je wcześniej rozmrozić.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Zapisz się do naszego Newslettera