Pieczona owsianka z precelkami
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
| Ilość | Składnik |
|---|---|
|
5
|
łyżek płatków owsianych górskich
50 g
|
|
0,5
|
szklanki mleka roślinnego
125 g
|
|
2
|
łyżki odżywki białkowej
20 g
|
|
0,5
|
łyżki kakao
5 g
|
|
2
|
łyżeczki erytrolu
10 g
|
|
0,5
|
łyżeczki przyprawy do pierników
2,5 g
|
|
1
|
sztuka jaja kurzego
56 g
|
|
0,5
|
łyżeczki proszku do pieczenia
2 g
|
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
|
0,5
|
sztuki pomarańczy
120 g
|
|
20 g
|
precelków
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Rozgrzewamy piekarnik do 180°C w trybie góra-dół (lub 160°C termoobieg). Przygotowujemy naczynie żaroodporne około 10×10 cm.
W misce umieszczamy mleko, odżywkę białkową, jajko, erytrol, kakao, przyprawę do piernika, proszek do pieczenia i sól. Ilość erytrolu możemy dopasować do własnych preferencji. Blendujemy całość do połączenia składników
Następnie do masy dodajemy płatki i blendujemy przez chwilę, aż składniki się bardzo dokładnie połączą.
Przekładamy masę do przygotowanego naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika na środkowy poziom. Pieczemy około 25–30 minut, aż wierzch będzie lekko zrumieniony, a owsianka stężeje.
Pomarańczę obieramy, oczyszczamy z białych błonek i kroimy na mniejsze kawałki.
Gotową owsiankę podajemy z pomarańczą i precelkami. Precelki możemy pozostawić w całości lub pokruszyć na mniejsze kawałki.
Wyślij przepis na e-mail
Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.