Lunchbox z mozzarellą i szynką parmeńską

Lunchbox z mozzarellą i szynką parmeńską

Jak stworzyć idealny lunch do pracy albo do szkoły dla dziecka? Mamy kilka pomysłów! A jednym z nich jest prosty lunchbox z mozzarellą i szynką parmeńską. Wystarczy 6 składników, by skomponować pełnowartościowy posiłek, w którym to Ty wybierasz, które produkty zjeść razem, a które osobno. W porównaniu do klasycznej kanapki taki lunchbox daje dużo więcej swobody. Co w nim znajdziesz? Poza źródłem białka w postaci szynki i mozzarelli, mamy tu także węglowodany złożone (bagietkę) i perfekcyjne trio warzywno-owocowe. Tworzą je kwaskowate pomidorki, wyraziste oliwki i słodkie winogrona. Koniecznie wypróbuj!

5 min
Czas przygotowania
5 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Lunchbox z mozzarellą i szynką parmeńską
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Dla dzieci Dla dzieci
Low glycemic index Low glycemic index
Na wynos Na wynos
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

441 kcal Kalorie
23 g Białko
19 g Tłuszcze
47 g Węglowodany
1160 mg Sód
4 g Błonnik

Składniki
0,5
sztuki bagietki
55 g
7
sztuk mozzarelli mini
49 g
10
sztuk oliwek
30 g
5
sztuk pomidorków koktajlowych
100 g
2
plastry szynki parmeńskiej
30 g
50 g
 winogron

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

441 kcal Kalorie
23 g Białko
19 g Tłuszcze
47 g Węglowodany
1160 mg Sód
4 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Warzywa i owoce myjemy.

2

Pieczywo kroimy na kromki.

3

Wszystkie składniki lunchboxu przekładamy do pudełka.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.