Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Lekka sałatka z kaszy jęczmiennej, indyka i warzyw

Lekka sałatka z kaszy jęczmiennej, indyka i warzyw

Czy wiesz, jak wygląda pełnowartościowa sałatka? Nasza lekka sałatka z kaszy jęczmiennej, indyka i warzyw jest na to świetnym przykładem! Źródło węglowodanów złożonych (kasza), łączy się tu ze źródłem białka (indyk) i tłuszczu (olej rzepakowy) tworząc idealne trio makroskładników. Do tego solidna dawka warzyw…a rezultatem jest delikatna sałatka, perfekcyjna, gdy masz ochotę na lekki obiad pełen witamin.

15 min
Czas przygotowania
30 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
5,00/5
(z 3 ocen)
Lekka sałatka z kaszy jęczmiennej, indyka i warzyw
Kategorie
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Dobre na cholesterol Dobre na cholesterol
Low glycemic index Low glycemic index
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

618 kcal Kalorie
36 g Białko
24 g Tłuszcze
74 g Węglowodany
147 mg Sód
15 g Błonnik

Składniki
50 g
 kaszy jęczmiennej perłowej
25 g
 roszponki
2
łyżeczki oleju rzepakowego
10 g
50 g
 mięsa z piersi indyka
1
sztuka papryki czerwonej
170 g
1
łyżeczka papryki słodkiej
3 g
0,5
sztuki cukinii
100 g
1
ząbek czosnku
6 g
0,5
sztuki pora
70 g
75 g
 groszku zielonego
1
łyżeczka koperku świeżego
4 g
3,5
łyżki sera grana padano
35 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

618 kcal Kalorie
36 g Białko
24 g Tłuszcze
74 g Węglowodany
147 mg Sód
15 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Pierś z indyka myjemy, osuszamy, kroimy w paski ok. 2 cm i przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem oraz skrapiamy oliwą.

2

Przyprawioną pierś smażymy na patelni przez ok. 6-8 minut co jakiś czas mieszając.

3

Kaszę jęczmienną gotujemy według instrukcji umieszczonej na opakowaniu.

4

Siekamy pora, kroimy cukinię w półplastry, paprykę w paski, siekamy koperek.

5

Na patelni dusimy cukinię, pora, paprykę, groszek zielony.

6

Do miski nakładamy uduszone warzywa, usmażonego indyka, kaszę jęczmienną, tarty ser grana padano, posiekany koperek, roszponkę. Następnie wszystko mieszamy i przyprawiamy solą, i pieprzem.
Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.