
Wojtek Mąkosa
Mistrz dobrego smakuNaczelny kucharz i współtwórca przepisów Respo. Wspólnie z Michałem przygotowywał przepisy do ebooków i książki „Projekt: Zdrowe życie”. Gotuje od dziecka. Przygodę z profesjonalnym gotowaniem rozpoczął z przytupem: mając 17 lat już pracował w warszawskiej restauracji z legendarnego przewodnika Michelin. Doświadczenie zdobywał również w restauracjach w Nowym Jorku, gdzie między innymi współtworzył kartę menu.
W Respo czuje się doskonale, bo interesuje się dietetyką i psychologią żywienia. Uwielbia poszukiwania nowych technik, które można wykorzystać w gotowaniu. Lubi wegańskie eksperymenty, ramen, makarony i kiszonki. Uwielbia prowadzić warsztaty kulinarne, a gotując na planie zdjęciowym czuje się jak ryba w wodzie.
Poza gotowaniem Wojtka pasjonuje rower, fotografia i twórczość Dona Rosy z Kaczorem Donaldem na czele.