Szaszłyki z indyka

Danie obiadowe nie musi być nudne, dlatego proponuję proste, szybkie i pyszne szaszłyki z indyka, które możemy przygotować na grillu, patelni lub w piecu. Lista zalet mięsa z indyka jest długa: ma wysoką wartość odżywczą i jest stosunkowo niskokaloryczny.

15 min
Czas przygotowania
35 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,26/5
(z 19 ocen)
Szaszłyki z indyka
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

324 kcal Kalorie
43 g Białko
16 g Tłuszcze
4 g Węglowodany
773 mg Sód
2 g Błonnik

Składniki
4
porcje mięsa mielonego z indyka
400 g
4
łyżeczki oleju sezamowy
20 g
2
łyżki sosu sojowego
20 g
1
łyżeczka sezamu
20 g
1
plaster imbiru
5 g
4
łyżeczki szczypiorku
20 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

324 kcal Kalorie
43 g Białko
16 g Tłuszcze
4 g Węglowodany
773 mg Sód
2 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Mięso mielone wkładamy do miski

2

Dodajemy posiekany szczypiorek

3

Dodajemy posiekany imbir

4

Dodajemy sos sojowy i olej sezamowy

5

Całość dokładnie mieszamy

6

Formujemy małe kulki

7

Nabijamy na patyczki

8

Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy

9

Smażymy szaszłyki około 5 minut na każdej stronie

10

Ułożone na talerzu są gotowe do zjedzenia, Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?