Szaszłyki z indyka

Szaszłyki z indyka

Danie obiadowe nie musi być nudne, dlatego proponuję proste, szybkie i pyszne szaszłyki z indyka, które możemy przygotować na grillu, patelni lub w piecu. Lista zalet mięsa z indyka jest długa: ma wysoką wartość odżywczą i jest stosunkowo niskokaloryczny.

15 min
Czas przygotowania
35 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,26/5
(z 19 ocen)
Szaszłyki z indyka
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

332 kcal Kalorie
42 g Białko
18 g Tłuszcze
2 g Węglowodany
645 mg Sód
1 g Błonnik

Składniki
400 g
 mięsa mielonego z indyka
4
łyżeczki szczypiorku
20 g
1
plaster imbiru
5 g
2
łyżki sosu sojowego
20 g
4
łyżeczki oliwy z oliwek
20 g
4
łyżeczki sezamu
20 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

332 kcal Kalorie
42 g Białko
18 g Tłuszcze
2 g Węglowodany
645 mg Sód
1 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Mięso mielone wkładamy do miski , dodajemy posiekany szczypiorek, imbir, sos sojowy, sezam oliwę (połowę) i dokładnie mieszamy.

2

Formujemy małe kulki i nabijamy na patyczki.

3

Na patelni rozgrzewamy odrobinę pozostałą oliwę.

4

Smażymy szaszłyki około 5 minut na każdej stronie. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?