
Szaszłyki z indyka
Danie obiadowe nie musi być nudne, dlatego proponuję proste, szybkie i pyszne szaszłyki z indyka, które możemy przygotować na grillu, patelni lub w piecu. Lista zalet mięsa z indyka jest długa: ma wysoką wartość odżywczą i jest stosunkowo niskokaloryczny.

Kategorie













Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
324
kcal
Kalorie
43
g
Białko
16
g
Tłuszcze
4
g
Węglowodany
773
mg
Sód
2
g
Błonnik
Składniki
1
porcja mięsa mielonego z indyka
400 g
4
łyżeczki oleju sezamowy
20 g
2
łyżki sosu sojowego
20 g
1
łyżeczka sezamu
20 g
1
plaster imbiru
5 g
1
łyżeczka szczypiorku
20 g
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
324
kcal
Kalorie
43
g
Białko
16
g
Tłuszcze
4
g
Węglowodany
773
mg
Sód
2
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1
Mięso mielone wkładamy do miski
2
Dodajemy posiekany szczypiorek
3
Dodajemy posiekany imbir
4
Dodajemy sos sojowy i olej sezamowy
5
Całość dokładnie mieszamy
6
Formujemy małe kulki
7
Nabijamy na patyczki
8
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy
9
Smażymy szaszłyki około 5 minut na każdej stronie
10
Ułożone na talerzu są gotowe do zjedzenia, Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
