
Szaszłyki z indyka
Danie obiadowe nie musi być nudne, dlatego proponuję proste, szybkie i pyszne szaszłyki z indyka, które możemy przygotować na grillu, patelni lub w piecu. Lista zalet mięsa z indyka jest długa: ma wysoką wartość odżywczą i jest stosunkowo niskokaloryczny.

Kategorie













Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
332
kcal
Kalorie
42
g
Białko
18
g
Tłuszcze
2
g
Węglowodany
645
mg
Sód
1
g
Błonnik
Składniki
400 g
|
mięsa mielonego z indyka
|
4
|
łyżeczki szczypiorku
20 g
|
1
|
plaster imbiru
5 g
|
2
|
łyżki sosu sojowego
20 g
|
4
|
łyżeczki oliwy z oliwek
20 g
|
4
|
łyżeczki sezamu
20 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
332
kcal
Kalorie
42
g
Białko
18
g
Tłuszcze
2
g
Węglowodany
645
mg
Sód
1
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1
Mięso mielone wkładamy do miski , dodajemy posiekany szczypiorek, imbir, sos sojowy, sezam oliwę (połowę) i dokładnie mieszamy.
2
Formujemy małe kulki i nabijamy na patyczki.
3
Na patelni rozgrzewamy odrobinę pozostałą oliwę.
4
Smażymy szaszłyki około 5 minut na każdej stronie. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
