
Malinowo-kokosowa panna cotta
Panna cotta, czyli północnowłoski krem na bazie śmietanki i żelatyny to jedno z najsmaczniejszych dań tego położonego na Półwyspie Apenińskim kraju. Czy wiesz, że możesz go przygotować także w wersji wegańskiej? Wystarczy, że śmietankę zamienisz na mleko roślinne, a żelatynę – na agar i gotowe! Idealny kandydat na podwieczorek tylko czeka aż dasz mu szansę!

Kategorie









Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
1
|
opakowanie mleka kokosowego
400 g
|
0,8
|
szklanki mleka roślinnego
200 g
|
1
|
łyżeczka agaru
5 g
|
1
|
łyżka ksylitolu
15 g
|
100 g
|
malin
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Mleko kokosowe łączymy z ksylitolem i agarem, podgrzewamy przez 5 minut do pełnego rozpuszczenia się, nie zagotowujemy.
Przekładamy do pojemnika i chłodzimy przez 4 godziny, do momentu aż stężeje.
Maliny blendujemy i polewamy na wierzch naszej kokosowej masy po zastygnięciu.
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
