Malinowo-kokosowa panna cotta

Panna cotta, czyli północnowłoski krem na bazie śmietanki i żelatyny to jedno z najsmaczniejszych dań tego położonego na Półwyspie Apenińskim kraju. Czy wiesz, że możesz go przygotować także w wersji wegańskiej? Wystarczy, że śmietankę zamienisz na mleko roślinne, a żelatynę – na agar i gotowe! Idealny kandydat na podwieczorek tylko czeka aż dasz mu szansę!

5 min
Czas przygotowania
245 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
5,00/5
(z 2 ocen)
Malinowo-kokosowa panna cotta
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

433 kcal Kalorie
5 g Białko
43 g Tłuszcze
21 g Węglowodany
72 mg Sód
3 g Błonnik

Składniki
1
opakowanie mleka kokosowego
400 g
0,8
szklanki mleka roślinnego
200 g
1
łyżka agaru
5 g
1
łyżka  ksylitolu
15 g
1
garść malin
70 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

433 kcal Kalorie
5 g Białko
43 g Tłuszcze
21 g Węglowodany
72 mg Sód
3 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Mleko kokosowe łączymy z ksylitolem i agarem, podgrzewamy przez 5 minut do pełnego rozpuszczenia się, nie zagotowujemy.

2

Przekładamy do pojemnika i chłodzimy przez 4 godziny, do momentu aż stężeje.

3

Maliny blendujemy i polewamy na wierzch naszej kokosowej masy po zastygnięciu.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?