Capresse

Capresse to orzeźwiająca sałatka z południa Włoch. Soczyste pomidory, świeża bazylia, ostra papryka, czerwona cebula, polane octem balsamicznym i aromatyczną oliwą z oliwek, utworzą na talerzu kompozycję barwną, a przy tym smaczną i zdrową.

10 min
Czas przygotowania
10 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,79/5
(z 14 ocen)
Capresse
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

392 kcal Kalorie
21 g Białko
24 g Tłuszcze
17 g Węglowodany
3399 mg Sód
4 g Błonnik

Składniki
3
sztuki dojrzałych pomidorów
480 g
1,5
sztuki mozzarelli
180 g
3
garści świeżej bazylii
3 g
1
łyżeczka ostrej papryki
3 g
1
sztuka czerwonej cebuli
80 g
2,5
łyżki octu balsamicznego
15 g
3
łyżeczki oliwy z oliwek
15 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

392 kcal Kalorie
21 g Białko
24 g Tłuszcze
17 g Węglowodany
3399 mg Sód
4 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Pomidory kroimy w plastry, cebulę w piórka, czosnek drobno siekamy.

2

Układamy na talerzu warzywa oraz bazylię.

3

Dodajemy wcześniej poszarpaną mozzarellę i posypujemy papryką.

4

Całość polewamy oliwą z oliwek i octem balsamicznym, posypujemy solą i pieprzem. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?