
Capresse
Capresse to orzeźwiająca sałatka z południa Włoch. Soczyste pomidory, świeża bazylia, ostra papryka, czerwona cebula, polane octem balsamicznym i aromatyczną oliwą z oliwek, utworzą na talerzu kompozycję barwną, a przy tym smaczną i zdrową.

Kategorie












Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
392
kcal
Kalorie
21
g
Białko
24
g
Tłuszcze
17
g
Węglowodany
3399
mg
Sód
4
g
Błonnik
Składniki
3
|
sztuki pomidorów
480 g
|
1,5
|
sztuki mozzarelli
180 g
|
3
|
garści świeżej bazylii
3 g
|
1
|
łyżeczka ostrej papryki
3 g
|
1
|
sztuka czerwonej cebuli
80 g
|
2,5
|
łyżki octu balsamicznego
15 g
|
3
|
łyżeczki oliwy z oliwek
15 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
392
kcal
Kalorie
21
g
Białko
24
g
Tłuszcze
17
g
Węglowodany
3399
mg
Sód
4
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1
Pomidory i cebulę kroimy.
2
Układamy na talerzu warzywa oraz posiekaną bazylię.
3
Dodajemy wcześniej poszarpaną mozzarellę i posypujemy papryką.
4
Całość polewamy oliwą z oliwek i octem balsamicznym, posypujemy solą i pieprzem. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
