Biała czekolada

Jeśli uwielbiasz białą czekoladę oraz desery z jej dodatkiem, postaraj się wykonać ją we własnym zakresie w swojej kuchni. Przepis na białą czekoladę jest idealnym rozwiązaniem dla osób uwielbiających czekoladę, a zarazem dbających o swoją sylwetkę.

15 min
Czas przygotowania
105 min
Czas całkowity
Trudny
Poziom trudności
Oceń
4,08/5
(z 12 ocen)
Biała czekolada
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez soli Bez soli
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

231 kcal Kalorie
8 g Białko
22 g Tłuszcze
2 g Węglowodany
54 mg Sód

Składniki
20
łyżeczek masła kakaowego
100 g
5
łyżeczek masła orzechowego
50 g
6
łyżek odżywki białkowej
48 g
0,5
łyżeczki aromatu waniliowego
2,5 g
1
szczypta soli
0,25 g
4
łyżeczki erytrolu
20 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

231 kcal Kalorie
8 g Białko
22 g Tłuszcze
2 g Węglowodany
54 mg Sód
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

W kąpieli wodnej roztapiamy masło kakaowe

2

Dodajemy do kąpieli wodnej: erytrol, masło orzechowe, odżywkę białkową, aromat waniliowy, szczyptę soli.

3

Wszystkie składniki dokładnie blendujemy na gładką masę

4

Przekładamy na formę (na czekoladę, do lodu, dowolna inna forma w zależności od tego, jaki chcemy uzyskać kształt), następnie wstawiamy do lodówki na minimum 1.5 godziny

5

Po tym czasie nasza pyszna biała czekolada jest gotowa. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?