Dzień z jadłospisu
Czwartek, 12.04

Posiłek 1: 6:00 - 9:00

Shake snickers

507kcalB: 23T: 24W: 55

Posiłek 2: 10:00 - 13:00

Skyr + orzechy + banan

506kcalB: 26T: 17W: 70

Posiłek 3: 14:00 - 17:00

Tortilla z wędzonym łososiem, szpinakiem, koperkiem i ogórkiem

454kcalB: 35T: 17W: 42

Posiłek 4: 18:00 - 21:00

Sałatka z burakiem, serem kozim i kaszą kuskus

486kcalB: 24T: 21W: 50

Posiłek 5:

Jabłko

200kcalB: 2T: 2W: 48

2052 kcalB: 109 gT: 78 gW: 241 g

34 g błonnik26 mg żelazo1232 mg wapń

Wypij co najmniej 2,5l wody.

Posiłek 1: 6:00 - 9:00
Shake snickers
Czas przygotowania
10 minut Czas przygotowania
Czas całkowity
10 minut Czas całkowity
507 Kalorie
23 g Białko
55 g Węglo.
24 g Tłuszcze

Składniki
  • 1 szklanka mleka 1,5% (250 g)
  • 1 łyżeczka odżywki białkowej (4 g)
  • 1 łyżka kakao (10 g)
  • 2 sztuki lodu (40 g)
  • 2 łyżeczki masła orzechowego (20 g)
  • 1 porcja rozpuszczonej gorzkiej czekolady (10 g)
  • 4 łyżki płatków owsianych (40 g)

Instrukcje
  • 1. Do naczynia blendera wlewamy mleko, odżywkę, kakao, płatki, lód, sól oraz masło orzechowe
  • 2. Używamy blendera stopniowo dochodząc do najwyższych obrotów
  • 3. Ścianki szklanki, w której będzie szejk oblewamy rozpuszczoną gorzką czekoladą
  • 4. Do środka wlewamy zblendowany shake
Posiłek 2: 10:00 - 13:00
Skyr + orzechy + banan
Czas przygotowania
3 minut Czas przygotowania
Czas całkowity
3 minut Czas całkowity
506 Kalorie
26 g Białko
70 g Węglo.
17 g Tłuszcze

Składniki
  • 1 opakowanie jogurtu skyr (150 g)
  • 2 sztuki bananów (240 g)
  • 1 garść mieszanki orzechów (30 g)

Instrukcje
  • 1. Jogurt zjedz z owocami i orzechami.
Posiłek 3: 14:00 - 17:00
Tortilla z wędzonym łososiem, szpinakiem, koperkiem i ogórkiem
Czas przygotowania
5 minut Czas przygotowania
Czas całkowity
15 minut Czas całkowity
454 Kalorie
35 g Białko
42 g Węglo.
17 g Tłuszcze

Składniki
  • 1 sztuka tortilli pełnoziarnistej (60 g)
  • 1 sztuka ogórka (150 g)
  • 2 garści szpinaku (50 g)
  • 5 łyżeczek kopru (20 g)
  • 2 łyżeczki chrzanu (20 g)
  • 4 porcje wędzonego łososia (120 g)
  • 2 łyżeczki bazylii suszonej (8 g)

Instrukcje
  • 1. Kroimy ogórka, szpinak myjemy. Chrzan mieszamy z koperkiem.
  • 2. Na tortillę układamy łyżkę chrzanu i rozsmarowujemy, garść szpinaku, pokrojonego ogórka i kawałki wędzonego łososia. Całość posypujemy bazylią.
  • 3. Całość zawijamy. Smacznego!
Posiłek 4: 18:00 - 21:00
Sałatka z burakiem, serem kozim i kaszą kuskus
Czas przygotowania
15 minut Czas przygotowania
Czas całkowity
65 minut Czas całkowity
486 Kalorie
24 g Białko
50 g Węglo.
21 g Tłuszcze

Składniki
  • 1 sztuka buraczków (100 g)
  • 5 łyżek sera koziego (75 g)
  • 1 mała pomarańcza (150 g)
  • 1 łyżka octu balsamicznego (6 g)
  • 2 garści roszponki (50 g)
  • 3 łyżki kuskusu (36 g)
  • 1 łyżka soku z cytryny (6 g)
  • 2 łyżeczki nasion słonecznika (10 g)

Instrukcje
  • 1. Kaszę kuskus przygotowujemy według instrukcji umieszczonej na opakowaniu.
  • 2. Buraki myjemy, układamy w garnku bez obierania i zalewamy je wodą, tak, aby wszystkie buraki były przykryte. Gotujemy je, aż będą miękkie przez około 50 minut.
  • 3. Po ugotowaniu, odcedzamy, studzimy i obieramy. Jeśli nie chcemy gotować sami buraków, to w sklepach możemy znaleźć buraki już ugotowane.
  • 4. Buraki kroimy na mniejsze kawałki, pomarańcze filetujemy.
  • 5. Do miski wkładamy roszponkę, kuskus, buraka, pomarańczę i mieszamy.
  • 6. Wymieszane składniki wykładamy na talerz, nakładamy pokruszony kozi ser, polewamy octem balsamicznym i posypujemy nasionami słonecznika. Smacznego!
Posiłek 5:
Jabłko
200 Kalorie
2 g Białko
48 g Węglo.
2 g Tłuszcze

Składniki
  • 1 duże jabłko (200g)

Instrukcje
  • 1. Spożyj jako przekąskę po posiłku lub w ciągu dnia