Dzień z jadłospisu
Poniedziałek, 06.08

Posiłek 1: 6:00 - 9:00

Pieczywo z wiosennym serkiem wiejskim, rzodkiewką i ogórkiem

449kcalB: 34T: 10W: 60

Posiłek 2: 10:00 - 13:00

Tortilla z wędzonym łososiem, szpinakiem, koperkiem i ogórkiem

419kcalB: 32T: 16W: 35

Posiłek 3: 14:00 - 17:00

Zapiekanka ziemniaczana z mozzarellą

475kcalB: 21T: 22W: 43

Posiłek 4: 18:00 - 21:00

Kanapka z jajkiem

443kcalB: 23T: 22W: 44

1961 kcalB: 115 gT: 84 gW: 191 g

31 g błonnik18,5 mg żelazo1226 mg wapń

Wypij co najmniej 2,5l wody.

Posiłek 1: 6:00 - 9:00
Pieczywo z wiosennym serkiem wiejskim, rzodkiewką i ogórkiem
Czas przygotowania
5 minut Czas przygotowania
Czas całkowity
10 minut Czas całkowity
449 Kalorie
34 g Białko
60 g Węglo.
10 g Tłuszcze

Składniki
  • 1 opakowanie serka wiejskiego (200 g)
  • 6 sztuk rzodkiewek (90 g)
  • 1 sztuka ogórka (150 g)
  • 1 sztuka bułki grahamki (80 g)

Instrukcje
  • 1. Warzywa kroimy w drobną kostkę, dodajemy do serka wiejskiego.
  • 2. Serek z warzywami podajemy z pieczywem. Smacznego!
Posiłek 2: 10:00 - 13:00
Tortilla z wędzonym łososiem, szpinakiem, koperkiem i ogórkiem
Czas przygotowania
5 minut Czas przygotowania
Czas całkowity
15 minut Czas całkowity
419 Kalorie
32 g Białko
35 g Węglo.
16 g Tłuszcze

Składniki
  • 1 sztuka tortilli pełnoziarnistej (60 g)
  • 1 sztuka ogórka (150 g)
  • 2 garści szpinaku (50 g)
  • 5 łyżeczek kopru (20 g)
  • 4 porcje wędzonego łososia (120 g)

Instrukcje
  • 1. Kroimy ogórka, szpinak myjemy, koperek siekamy.
  • 2. Na tortillę układamy posiekany koperek, garść szpinaku, pokrojonego ogórka i kawałki wędzonego łososia. 3. Całość zawijamy. Smacznego!
Posiłek 3: 14:00 - 17:00
Zapiekanka ziemniaczana z mozzarellą
Czas przygotowania
20 minut Czas przygotowania
Czas całkowity
60 minut Czas całkowity
475 Kalorie
21 g Białko
43 g Węglo.
22 g Tłuszcze

Składniki
  • 2 sztuki ziemniaków (140 g)
  • 3 garści szpinaku (75 g)
  • 1 szklanka passaty pomidorowej (250 g)
  • 1 ząbek czosnku (6 g)
  • 2 łyżeczki oliwy z oliwek (10 g)
  • 0.5 sztuki sera mozzarella (60 g)

Instrukcje
  • 1. Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni.
  • 2. Ziemniaki obieramy i kroimy w cienkie plasterki, czosnek siekamy.
  • 3. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Podsmażamy czosnek i dodajemy do niego umyty szpinak.
  • 4. Mozzarellę odsączamy i kroimy na plasterki.
  • 5. Do naczynia żaroodpornego wlewamy 1/3 passaty z pomidorów, układamy plastry ziemniaków, sera mozzarella i szpinak. Układamy kolejne warstwy, aż do wyczerpania wszystkich składników.
  • 6. Naczynie przykrywamy folią do pieczenia. Pieczemy przez 30 minut, po czym zdejmujemy folię i zapiekamy bez przykrycia, przez 10 minut na trybie termoobieg. Smacznego!
Posiłek 4: 18:00 - 21:00
Kanapka z jajkiem
Czas przygotowania
5 minut Czas przygotowania
Czas całkowity
15 minut Czas całkowity
443 Kalorie
23 g Białko
44 g Węglo.
22 g Tłuszcze

Składniki
  • 2 kromki chleba żytniego (60 g)
  • 2 łyżki serka kanapkowego (50 g)
  • 2 sztuki jaj (112 g)
  • 1 sztuka pomidora (160 g)

Instrukcje
  • 1. Jajka wkładamy do zimnej, osolonej wody i gotujemy 8 minut od momentu doprowadzenia do wrzenia
  • 2. Pieczywo smarujemy serkiem kanapkowym
  • 3. Układamy pokrojone jajka i pomidora.