Dzień z jadłospisu
Środa, 09.03

Posiłek 1: 6:00 - 9:00

Owoce leśne pod chrupiącą kruszonką

462kcalB: 7T: 19W: 61

Posiłek 2: 10:00 - 13:00

Kakaowy pudding z ciecierzycy z masłem orzechowym

538kcalB: 33T: 21W: 41

Posiłek 3: 14:00 - 17:00

Sałatka z makaronem ryżowym, tofu, warzywami i orzechami

457kcalB: 17T: 12W: 67

Posiłek 4: 18:00 - 21:00

Omlet z mąki z ciecierzycy z cukinią, papryką, pieczarkami i rukolą

484kcalB: 22T: 21W: 61

1940 kcalB: 79 gT: 72 gW: 229 g

43 g błonnik22 mg żelazo1040.04 mg wapń

Wypij co najmniej 2,5l wody.

Posiłek 1: 6:00 - 9:00
Owoce leśne pod chrupiącą kruszonką
Czas przygotowania
5 minut Czas przygotowania
Czas całkowity
25 minut Czas całkowity
462 Kalorie
7 g Białko
61 g Węglo.
19 g Tłuszcze

Składniki
  • 3 garści mieszanki owocowej mrożonej (210 g)
  • 1 łyżka ksylitolu (15 g)
  • 2 łyżeczki oleju kokosowego (10 g)
  • 3 łyżki mąki orkiszowej pełnoziarnistej (30 g)
  • 1 opakowanie jogurtu kokosowego (160 g)

Instrukcje
  • 1. Owoce układamy w naczyniu do zapiekania.
  • 2. Łączymy ze sobą olej, ksylitol i mąkę, kruszonką posypujemy owoce.
  • 3. Zapiekamy w piekarniku przez 20 minut w 180 stopniach z funkcją gór/dół. Podajemy z jogurtem. Smacznego!
Posiłek 2: 10:00 - 13:00
Kakaowy pudding z ciecierzycy z masłem orzechowym
Czas przygotowania
5 minut Czas przygotowania
Czas całkowity
20 minut Czas całkowity
538 Kalorie
33 g Białko
41 g Węglo.
21 g Tłuszcze

Składniki
  • 1 małe opakowanie ciecierzycy konserwowej (120 g)
  • 1 łyżka kakao (10 g)
  • 3 łyżeczki masła orzechowego (30 g)
  • 3 łyżeczki ksylitolu (21 g)
  • 1 sztuka daktyli (5 g)
  • 2 łyżki (16 g)

Instrukcje
  • 1. Daktyle zalewamy wrzątkiem na ok. 3-4 minuty. Następnie wszystkie składniki puddingu, w tym ciecierzycę z zalewą, blendujemy ze sobą do momentu, aż uzyskamy gęsty gładki krem.
  • 2. Gotowy pudding przekładamy do miseczki i dekorujemy ciecierzycą. Smacznego!
Posiłek 3: 14:00 - 17:00
Sałatka z makaronem ryżowym, tofu, warzywami i orzechami
Czas przygotowania
10 minut Czas przygotowania
Czas całkowity
30 minut Czas całkowity
457 Kalorie
17 g Białko
67 g Węglo.
12 g Tłuszcze

Składniki
  • 6 łyżek makaronu ryżowego (60 g)
  • 0.5 opakowania tofu naturalnego (90 g)
  • 1 sztuka ogórka (150 g)
  • 2 sztuki marchewki (90 g)
  • 10 orzechów ziemnych (15 g)
  • 1 łyżka sosu sojowego (10 g)
  • 3 łyżki soku z cytryny (18 g)
  • 1 łyżka ksylitolu (15 g)
  • 1 garść swieżej kolendry (4 g)

Instrukcje
  • 1. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
  • 2. Tofu kroimy w kostkę, marchewkę i ogórka kroimy w drobne paski.
  • 3. Orzechy prażymy na patelni, tofu polewamy łyżką sosu sojowego i pieczemy w piekarniku przez 20 minut w 200 stopniach.
  • 4. Łączymy ze sobą składniki sosu: sos sojowy, woda, sok z cytryny, ksylitol.
  • 5. W misce układamy makaron, pokrojone warzywa, kiełki, całość posypujemy prażonymi orzechami, pieczonym tofu, posiekaną kolendrą i polewamy sosem. Smacznego!
Posiłek 4: 18:00 - 21:00
Omlet z mąki z ciecierzycy z cukinią, papryką, pieczarkami i rukolą
Czas przygotowania
5 minut Czas przygotowania
Czas całkowity
20 minut Czas całkowity
484 Kalorie
22 g Białko
61 g Węglo.
21 g Tłuszcze

Składniki
  • 4 łyżki mąki z ciecierzycy (48 g)
  • 1 sztuka cukinii (200 g)
  • 4 sztuki pomidora suszonego (80 g)
  • 5 sztuk pieczarek (100 g)
  • 1 sztuka małej cebuli czerwonej (50 g)
  • 2 garści rukoli (40 g)
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek (5 g)

Instrukcje
  • 1. Wodę łączymy z mąką, solą, kurkumą, solą i pieprzem. Odstawiamy na ok. 3-4 minuty.
  • 2. Warzywa drobno kroimy i podsmażamy na patelni z rozgrzanym olejem przez 5 minut.
  • 3. Warzywa zalewamy ciastem, smażymy 4 minuty z jednej i 3 z drugiej strony. Przekładamy na talerz i posypujemy rukolą. Smacznego!