Dzień z jadłospisu
Poniedziałek, 06.08

Posiłek 1: 6:00 - 9:00

Kanapka z jajecznicą i awokado

515kcalB: 23T: 28W: 53

Posiłek 2: 10:00 - 13:00

Czekoladowa owsianka

485kcalB: 15T: 19W: 66

Posiłek 3: 14:00 - 17:00

Spaghetti z pesto

391kcalB: 13T: 19W: 43

Posiłek 4: 18:00 - 21:00

Delikatny łosoś z kuskusem

375kcalB: 19T: 13W: 44

1766 kcalB: 70 gT: 78 gW: 206 g

29 g błonnik18,7 mg żelazo1063 mg wapń

Wypij co najmniej 2,5l wody.

Posiłek 1: 6:00 - 9:00
Kanapka z jajecznicą i awokado
Czas przygotowania
10 minut Czas przygotowania
Czas całkowity
15 minut Czas całkowity
515 Kalorie
23 g Białko
53 g Węglo.
28 g Tłuszcze

Składniki
  • 1 sztuka bułki grahamki (80 g)
  • 2 sztuki jajek kurzych (112 g)
  • 1 sztuka małego awokado (100 g)

Instrukcje
  • 1. Jajka wbijamy do miseczki i roztrzepujemy widelcem
  • 2. Na patelni roztapiamy masło i wlewamy jajka, mieszamy do uzyskania pożądanej konsystencji
  • 3. Bułkę kroimy na pół, obieramy awokado, kroimy i układamy na bułkach. Rozgniatamy widelcem
  • 4. Na jedną połówkę przekładamy jajecznicę i przykrywamy drugą częścią bułki
Posiłek 2: 10:00 - 13:00
Czekoladowa owsianka
Czas przygotowania
5 minut Czas przygotowania
Czas całkowity
15 minut Czas całkowity
485 Kalorie
15 g Białko
66 g Węglo.
19 g Tłuszcze

Składniki
  • 4 łyżki płatków owsianych górskich (40 g)
  • 0.5 szklanki mleka (125 g)
  • 1 sztuka małego banana (100 g)
  • 6 sztuk orzechów włoskich (20 g)
  • 1 łyżka kakao (10 g)

Instrukcje
  • 1. Mleko gotujemy z płatkami i kakao do uzyskania jednolitej masy. Przekładamy do miseczki
  • 2. Banana kroimy w plasterki i układamy w miseczce.
  • 3. Na koniec dodajemy orzechy. Smacznego!
Posiłek 3: 14:00 - 17:00
Spaghetti z pesto
Czas przygotowania
5 minut Czas przygotowania
Czas całkowity
20 minut Czas całkowity
391 Kalorie
13 g Białko
43 g Węglo.
19 g Tłuszcze

Składniki
  • 1 porcja makaronu spaghetti express (50 g)
  • 1 garść rukoli (20 g)
  • 1 garść orzechów nerkowca (25 g)
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek (5 g)
  • 6 sztuk pomidorków koktajlowych (120 g)

Instrukcje
  • 1. Makaron gotujemy al dente zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.
  • 2. Przygotowujemy pesto. Blendujemy rukolę, oliwę i orzechy.
  • 3. Makaron po ugotowaniu odcedzamy.
  • 4. Do garnka z makaronem dodajemy pesto i dokładnie mieszamy.
  • 5. Makaron wykładamy na talerz. Na spaghetti układamy kawałki pomidorków koktajlowych
Posiłek 4: 18:00 - 21:00
Delikatny łosoś z kuskusem
Czas przygotowania
10 minut Czas przygotowania
Czas całkowity
30 minut Czas całkowity
375 Kalorie
19 g Białko
44 g Węglo.
13 g Tłuszcze

Składniki
  • 4 łyżki kuskusu (40 g)
  • 0.5 porcji łososia świeżego (50 g)
  • 1 sztuka małej cukinii (150 g)
  • 1 sztuka małej papryki czerwonej (110 g)
  • 5 sztuk pomidorków koktajlowych (100 g)
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek (5 g)

Instrukcje
  • 1. Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni w trybie góra-dół.
  • 2. Kuskus zalewamy wrzątkiem ok. 1 cm ponad kaszę.
  • 3. Cukinię i paprykę kroimy w kostkę.
  • 4. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy warzywa przez 4 minuty.
  • 5. Dodajemy kuskus, mieszamy i przekładamy całość do formy do pieczenia.
  • 6. W naczyniu z kuskusem układamy pomidorki i łososia, wkładamy naczynie do piekarnika na 15 minut.