Dzień z jadłospisu
Wtorek, 15.12.2020

Posiłek 1: 6:00 - 9:00

Kanapka z jajkiem

484kcalB: 24T: 22W: 47

Posiłek 2: 10:00 - 13:00

Owsianka snickers

504kcalB: 16T: 21W: 65

Posiłek 3: 14:00 - 17:00

Zupa gołąbkowa

580kcalB: 33T: 21W: 65

Posiłek 4: 18:00 - 21:00

Carpaccio z buraka z kozim serem i rukolą

514kcalB: 30T: 37W: 14

Posiłek 5: Dowolna godzina

Smoothie FOODINI Jogurt i owies, różowy

185kcalB: 3T: 3W: 32

2268.45 kcalB: 108.52 gT: 105.57 gW: 225.25 g

41.28 g błonnik35.63 mg żelazo1569.37 mg wapń520.14 mg magnez

Wypij co najmniej 2,5l wody.

Posiłek 1: 6:00 - 9:00
Kanapka z jajkiem
Czas przygotowania
5 minut Czas przygotowania
Czas całkowity
15 minut Czas całkowity
484 Kalorie
24 g Białko
47 g Węglo.
22 g Tłuszcze

Składniki
  • 2 kromki chleba żytniego (70 g)
  • 2 łyżki serka kanapkowego (45 g)
  • 2 sztuki jaj (110 g)
  • 1 sztuka pomidora (160 g)
  • 6 sztuk rzodkiewki (90 g)
  • 1 garść rukoli (20 g)

Instrukcje
  • 1. Jajka wkładamy do zimnej, osolonej wody i gotujemy 8 minut od momentu doprowadzenia do wrzenia
  • 2. Pieczywo smarujemy serkiem kanapkowym
  • 3. Układamy rukolę i obrane, pokrojone jajko, pomidora i rzodkiewki
Posiłek 2: 10:00 - 13:00
Owsianka snickers
Czas przygotowania
3 minut Czas przygotowania
Czas całkowity
10 minut Czas całkowity
504 Kalorie
16 g Białko
65 g Węglo.
21 g Tłuszcze

Składniki
  • 5 łyżek płatków owsianych (50 g)
  • 8 łyżek mleka (125 g)
  • 1 kostka czekolady gorzkiej (12 g)
  • 1 łyżeczka masła orzechowego (10 g)
  • 1 mały banan (60 g)
  • 1 łyżka prażonych orzechów (10 g)

Instrukcje
  • 1. W rondelku łączymy ze sobą płatki owsiane, sól i mleko. Podgrzewamy przez kilka minut, następnie dodajemy czekoladę, masło orzechowe i mieszamy do momentu połączenia się składników
  • 2. Owsiankę przekładamy do miski, dodajemy pokrojonego w kostkę banana i posypujemy orzechami. Smacznego!
  • 3. Możesz też przygotować owsiankę bez gotowania płatków - wsyp płatki do miski z mlekiem i odczekaj 2 minuty.
Posiłek 3: 14:00 - 17:00
Zupa gołąbkowa
Czas przygotowania
15 minut Czas przygotowania
Czas całkowity
45 minut Czas całkowity
580 Kalorie
33 g Białko
65 g Węglo.
21 g Tłuszcze

Składniki
  • 3 listki kapusty włoskiej (165 g)
  • 1 porcja mięsa mielonego z indyka (100 g)
  • 1 mała cebula (55 g)
  • 1 sztuka marchwi (45 g)
  • 1 szklanka przecieru pomidorowego (250 g)
  • 1 szklanka bulionu warzywnego (250 g)
  • 3 łyżeczki oliwy z oliwek (15 g)
  • 2 łyżki ryżu (30 g)

Instrukcje
  • 1. Cebulę i marchew kroimy w kostkę. Kapustę drobno siekamy.
  • 2. W garnku rozgrzewamy oliwę i podsmażamy warzywa przez 5 minut. Następnie przekładamy na talerz
  • 3. Do tego samego garnka przekładamy mięso mielone, przyprawiamy.
  • 4. Gdy mięso się zarumieni, dodajemy podsmażone wcześniej warzywa i zalewamy przecierem pomidorowym oraz bulionem
  • 5. Zupę gotujemy przez 30 minut, następnie doprawiamy do smaku oraz opcjonalnie posypujemy koperkiem
  • 6. W tym czasie gotujemy ryż według instrukcji na opakowaniu. Zupę podajemy z ryżem
Posiłek 4: 18:00 - 21:00
Carpaccio z buraka z kozim serem i rukolą
Czas przygotowania
5 minut Czas przygotowania
Czas całkowity
15 minut Czas całkowity
514 Kalorie
30 g Białko
14 g Węglo.
37 g Tłuszcze

Składniki
  • 15 plastrów sera koziego (150 g)
  • 1 sztuka buraka (100 g)
  • 2 garści rukoli (40 g)
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego (5 g)
  • 1 łyżeczka miodu (6 g)
  • 1 łyżeczka oleju rzepakowego (5 g)

Instrukcje
  • 1. Ugotowanego bądź upieczonego buraka kroimy na cienkie plastry i układamy na talerzu.
  • 2. Buraka polewamy mieszanką octu jabłkowego, miodu i oleju.
  • 3. Na buraku układamy rukolę i kawałki sera koziego. Smacznego!
Posiłek 5: Dowolna godzina
Smoothie FOODINI Jogurt i owies, różowy
185 Kalorie
3 g Białko
32 g Węglo.
3 g Tłuszcze

Składniki
  • 1 opakowanie smoothie (250 g)

Instrukcje
  • 1. Produkt dostępny w sklepach Żabka.